Franchisen bij PVNL

Je eigen salon in samenwerking met PVNL

Als franchisenemer bij Cosmo Hairstyling en/of Team Kappers kun jij je, als zelfstandig ondernemer, bij ons aansluiten en meevaren op onze jarenlange ervaring. Je kunt gebruik maken van de voordelen en de know-how van PVNL, het grootste kappershuis van Nederland.

Lees hieronder meer over franchisen bij PVNL.

 

Team Kappers en Cosmo Hairstyling

Franchisen bij PVNL

Bij PVNL blijven we graag in beweging om het kappersvak op een vooruitstrevende manier te dienen en innoveren. Tijdens de Coronapandemie werd heel duidelijk hoe ontzettend belangrijk het kappersambacht is, maar ook dat je in deze branche alleen samen sterk staat. Als franchisenemer bij de formules van PVNL kun jij je, als zelfstandig ondernemer, bij ons aansluiten en meevaren op onze jarenlange ervaring.

De salons van Cosmo Hairstyling en Team Kappers worden wel gerund door (multi)franchisers. Interesse in franchisen met de merken van PVNL? Lees meer over onze merken Cosmo Hairstyling en Team Kappers.

Als franchisenemer kun je gebruik maken van de voordelen en de know-how van het grootste kappershuis van Nederland. Je wordt bij PVNL franchisenemer voor een bepaalde tijd. Als nieuwe franchisenemer sluit je een contract af met PVNL als franchiseorganisatie, meestal voor 5 jaar. Dit contract loopt altijd gelijk met de huurovereenkomst. De huurovereenkomst komt op naam van PVNL waardoor je zeker weet dat de locatie voor ons van belang is. Je krijgt de ruimte om je eigen bedrijf te runnen onder de naam van één van onze franchise formules. Hiervoor betaal je een vergoeding aan de franchisegever welke is vastgesteld en opgenomen in het franchisecontract. Deze bestaat uit de FARO. De FARO is een percentage van de omzet die jouw salon maakt.

FARO

FARO is een afkorting van formule, administratie, reclame en opleiding. Een bepaald percentage van de Faro die je betaalt gaat naar een ieder van deze onderdelen.

Formule

De ontwikkeling van de formule en haar reeds opgebouwde naamsbekendheid. Onder dit onderdeel valt ook de franchisecoach, de ontwikkeling van de klantreis, de shopfit en de ontwikkeling daarvan en nog veel meer.

Administratie

De volledige administratie en loonadministratie, financieel jaarwerk, btw-aangifte en loon- en factuurbetalingen vallen onder deze noemer. Let op: onder deze categorie valt niet de IB aangifte, deze is privé.

Reclame

Denk aan de website en het onderhoud daarvan, de marketingkalender met de acties, alle online en offline marketingmaterialen, maar ook de fotoshoots, de afkoop van beeldmateriaal en de marketingomgeving waar je materialen op kunt bestellen.

Opleiding

Als franchisenemer krijg je gratis opleiding en in onze Academy, alle medewerkers kunnen ook opleidingen volgen tegen een gereduceerd tarief. Daarnaast ontwikkelt en spot de educatieafdeling de nieuwe trends en behandelingen. Verder begeleiden zij jou als ondernemer in het loopbaanpad van je medewerkers.

Raamovereenkomsten

We hebben raamovereenkomsten met de partners van PVNL. Deze geselecteerde partners hebben allemaal jarenlange ervaring in de kappersbranche, zoals: Digitale partners, verzekeringen, arbeidsrecht, salon software, private label producten, L’Oréal, koffie en muziek.

BrainWash digitale partners

Producten

Onze franchisers liften mee op de inkoopcondities van PVNL bij onze professionele en ervaren productleverancier. Daarnaast biedt PVNL ook een private label lijnen aan; Cosmo Hair Essentials en Team voor Thuis genaamd. Het is verplicht onze productlijn te voeren in de salon tegen vooraf gestelde, landelijke, tarieven om onderlinge concurrentie te voorkomen.

Cosmo Hair EssentialsTeam voor Thuis

Salon software

PVNL maakt gebruik van het kassasysteem van Aimy. Aimy is salon software waarmee online afspraken 24/7 kunnen worden geboekt, de agenda up-to-date en inzichtelijk is, er betere aansluiting bij de nieuwe generatie klanten en de administratie in één klik geregeld is.

Aimy maakt technologie toegankelijk voor elke kapper, zodat de digitale klantervaring een verlengstuk is van de ervaring in de salon zelf. Sinds de oprichting in 2020 werkt Aimy met steeds meer kappers samen, waaronder met PVNL. Door deze nauwe samenwerking, blijven zij zorgen voor de beste digitale klantervaring.

PVNL Academy

De persoonlijke groei van stylisten staat centraal in alles wat we doen. PVNL streeft ernaar de beste werkgever van Nederland te zijn. Wij investeren daarom niet alleen in onze merken, maar met name ook in onze stylisten. In de PVNL Academy trainen we daarom het hele jaar door ervaren stylisten en nieuwe stylisten. PVNL biedt trainingen online aan, op locatie in de salon, op locatie bij de PVNL Academy of bij één van onze leveranciers. Trainingen worden overdag gegeven, in de avonduren of onder werktijd. Dit gebeurt altijd in overleg.

Als franchisenemer kunnen jij en jouw kappers tegen gereduceerd tarief ook gebruik maken van deze trainingen.

CONTACT

Word jij franchisenemer bij één van onze de formules van PVNL? Bij interesse of vragen: neem contact op met ons Commercial Development team. Vul je gegevens in in het franchise intake-Formulier: naar intake-formulier 

ONZE FLAGSHIPSTORES

Heb jij de ambitie om je bij PVNL aan te sluiten als franchiser, of wil je gewoon even proeven hoe onze salons eruit zien en hoe onze teams eruit zien? Kom dan langs bij één van onze flagshipstores:

* Team Kappers Naaldwijk – Herenstraat 45A, 2671 HZ Naaldwijk
* Team Kappers Zuidplein – Zuidplein 426, 3083 BL Rotterdam
* Cosmo Hairstyling Weena – Weena-Zuid 148, 3012 NC Rotterdam
* Cosmo Hairstyling Nijmegen – Lange Hezelstraat 52, 6511CL Nijmegen

Blijf op de hoogte

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte over PVNL!