Veelgestelde vragen

Franchisen bij PVNL

Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over franchisen bij PVNL.  Mocht je een andere specifieke vraag hebben of meer informatie willen, neem gerust contact op met ons Commercial Development team of vul het franchise intake-formulier in.

Wat zijn de voordelen van ondernemen binnen een formule?

Je hebt je hart verloren aan Cosmo Hairstyling of Team Kappers en ziet de franchiseformule helemaal zitten! Als franchisenemer maak je gebruik van de naamsbekendheid, de reclame-uitingen, het inkoopvoordeel, de opleidingen en de administratie die voor een heel groot deel uit handen wordt genomen. Franchise is een manier van ondernemen waarbij je niet alleen staat. Je hebt je collega-ondernemers en de organisatie om mee te sparren. Meer dan ooit zoeken we elkaar op en bundelen we onze krachten; hier ontstaan mooie nieuwe ideeën uit. Daarnaast heb je een franchisecoach. Deze coach zal je vooral als startende ondernemer vaak opzoeken om je mee te nemen in de wereld van ondernemen. Als je ervaren bent zal begeleiding naar wens en behoefte zijn.

Waar moet je op letten als je onderneemt binnen een formule?

De franchiseformules zijn binnen onze organisatie een hard-franchise formules. Bij hard-franchise staat veel vastgelegd voor de formule waar je zelf niet over na hoeft te denken, zoals; productassortiment, winkelconcept, inkoop, huisstijl, marketing en promotie. Ook staat het huurcontact van het pand waar je gevestigd bent altijd op de naam van de franchisegever. Dit is ter bescherming van de locaties van de formule en is erg handig bij een eventuele verkoop/overname. Een bewezen franchiseformule is geen 100% garantie voor persoonlijk succes. Jij als ondernemer bent daar verantwoordelijk voor. Je bent en blijft de ondernemer van de salon.

Waarbij ondersteunen we je?

Wij bieden als franchisegever naamsbekendheid, inkoopvoordeel en raamovereenkomsten met bedrijven zoals salon software, telecom, muziek en verzekeringen. Uiteraard is er ondersteuning in HR en op het gebied van marketing voor de landelijke acties. Ook is er een online marketing portaal om je lokale marketingmaterialen te bestellen. PVNL helpt je op weg met de financieringsaanvragen voor verbouwingen of voor de aankoop van een salon. We zoeken samen naar een opvolger voor jouw locatie mocht je willen stoppen tijdens of na de looptijd van je contract. Daarnaast zoeken we ook samen naar een pand op de beste locatie, bij de wens voor uitbreiding. We onderhandelen daarbij over de huur en eventuele bijdragen. Verder zijn de opleidingsmogelijkheden binnen de organisatie voor werknemers, maar ook voor jou als franchisegever een belangrijk onderdeel. Daarnaast is er ondersteuning op operationeel vlak van een franchisecoach die met jou als ondernemer de werkvloer-gerelateerde cijfers bespreekt. De coach kijkt ook waar de kansen liggen voor jouw salon en als ondernemer. Hierbij worden ook altijd de winst en verliezen besproken en de mogelijkheden om nog winstgevender te worden.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om te franchisen bij PVNL?

Wij vinden het belangrijk dat je je conformeert toewijding hebt aan de formule en je achter ons concept staat. Daarnaast is een grote dosis enthousiasme en zelfvertrouwen een pre.

CONTACT

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheden of wil je meer
informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte over PVNL!