In gesprek met ondernemers

19 juni 2024

Tijdens onze inspiratietrip naar Stockholm hebben we gesproken met verschillende ondernemers. Over hoe zij de trip hebben ervaren, maar ook over het ondernemen en franchisen bij PVNL. Deze keer spreken we met Suzan, ondernemer bij Cosmo Hairstyling Amsterdam Noord.

Suzan

Hi Suzan, zou je kort iets over jezelf willen verstellen?

“In 1993 ben ik begonnen bij een kapsalon in de Jordaan. 1996 ben ik bij Cosmo Hairstyling begonnen, in Amsterdam Noord. Tussendoor gewerkt op andere locaties, Lisse overgenomen in 2000, en sinds 2007 trotse eigenaar van Cosmo Hairstyling Amsterdam Noord. Zo lijk ik echt al bejaard, maar dat valt reuze mee hoor!”

Hoe vat jij het weekend in Stockholm samen?

“Super leerzaam, gezellig en inspirerend. Het gaf echt een schoolreisje-gevoel!

Mijn hoogtepunten waren de etentjes met elkaar, het brainstormen, de workshops en het salonbezoek bij Björn Axén was ook echt de moeite waard! Wel armoedig in de regen gelopen. Of ben ik verwend? Haha!”

Wat zijn de belangrijkste punten die jij meeneemt naar jouw salon?

“Alles! Zo ga ik meer focussen op vervolgafspraken maken, opsteken trainen, social media, teamspirit, mijn verwachtingen van de meiden bijstellen, en mijn eigen salaris in verhouding. Ik ben er tenslotte ook nog!”

Hoe helpt een inspiratie trip jou als ondernemer?

“De gezamenlijke uitjes zorgen ervoor dat je elkaar als ondernemers versterkt. Het voelt fijn om ‘erbij’ te horen, gelijkwaardig te zijn en gehoord te worden.

In Stockholm ben ik bijvoorbeeld veel opgetrokken met twee jonge meiden, die ik veel tips kon geven, maar heb ook erg veel van hen geleerd! Je praat tijdens zo’n trip veel over haar, extensions en kleuringen, wat heel inspirerend werkt.”

Wat zou je vertellen aan ondernemers die twijfelen om zich aan te sluiten bij een frachisenemer bij PVNL?

“Gewoon doen! Ondanks de strubbelingen die ik ook echt wel heb gehad, ben ik als ondernemer altijd blij en happy geweest met PVNL!

Het is heel fijn om het met elkaar te doen, en hulp te vragen wanneer je het nodig hebt! Zo staat er altijd een regiomanager voor ons klaar, er is altijd overal een oplossing voor.”

OOK FRANCHISEN BIJ PVNL?

Als franchisenemer bij Cosmo Hairstyling en/of Team Kappers kun jij je, als zelfstandig ondernemer, bij ons aansluiten en meevaren op onze jarenlange ervaring. Je kunt gebruik maken van de voordelen en de know-how van PVNL, het grootste kappershuis van Nederland.

Lees hier meer over franchisen bij PVNL.