De ervaring van Joëlle


Student kappersopleiding bij Curio Roosendaal / BBL leerjaar 1


Joëlle Kraaijvanger is 20 jaar en woont in Stad aan ‘t Haringvliet. Op dit moment volgt ze de kappers opleiding op het Curio in Roosendaal en is ze werkzaam bij Brainwash in Middelharnis. Door de samenwerking met het Curio maakt Joëlle gebruik van alle leuke extra’s die wij bieden vanuit Provalliance Nederland.

   

 Provalliance Kappers - Joelle     


– foto 1: Druk aan het knippen en kleuren! Samen met mijn collega eerst een mooie kleur aangebracht, waarna ik het haar in model heb geknipt. De klant werd enthousiast, het is dan ook ontzettend leuk om de eerste transformatie te zien!
– foto 2: Styling doe ik het liefst! Hierbij laat ik mijn creativiteit helemaal gaan en hoop ik mijn klant te kunnen verassen! Hier word ik zelf ook echt blij van, ik help graag mensen om ze mooier te maken!
– foto 3: Hier ben ik bezig met het föhnen met een föhn borstel! Veel volume, een mooie stijl en wat krul aan de onderkant. Helemaal leuk!

 

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? 


Ik heb altijd al interesse gehad in het kappersvak. Vroeger toen ik zelf naar de kapper ging was ik altijd al nieuwsgierig naar hoe de kapper mijn haar zo mooi maakte. Ik was op zoek naar een beroep dat iets te maken had met creativiteit en sociaal contact en het kappersvak leek daar perfect op aan te sluiten. Bij de kapper heb je altijd wel een mooi of leuk gesprek met iemand, maar ook mensen helpen is voor mij altijd belangrijk geweest. Je kunt echt oneindig veel betekenen voor iemand. Daarom ben ik altijd van mening geweest dat het kappersvak écht bij mij past! 


Wat heb je tot nu toe geleerd? 


Tot nu toe heb ik al veel geleerd. Ik ben begonnen met kleuren zoals het bijwerken van een uitgroei en mooie basiskleuren maken. Ik heb veel mensen gevonden uit mijn eigen netwerk om te oefenen waardoor ik dit snel kon uitvoeren op de werkvloer.  Ik ben nu bezig met leren van verschillende knip technieken waaronder een 1 lengte lijn, het knippen van lagen en het heren vak.   


Wat vind je het leukste aan de opleiding? 


Tot nu toe ben ik erg blij met alles wat ik heb geleerd. Het creëren en opfrissen van het haar door te kleuren vind ik echt fantastisch. Het kan zo veel verschil maken. De reacties die ik terug krijg wanneer de klant weer helemaal tevreden is, dat is waar ik het voor doe! Ik kijk uit naar de toekomst en ben dankbaar voor deze opleiding in samenwerking met Provalliance NL. 

Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van het verhaal van Joëlle? Heb jij interesse in de kappersopleiding en wil je baangarantie bij één van onze formules? Meld je dan hier aan voor één van de open avonden van het PVNL traject!  

Meld je aan!