De ervaring van Feli


Student kappersopleiding bij MBO Rijnland Leiden / BBL leerjaar 2 


Feli van Eijk is 17 jaar en komt uit Alphen aan den Rijn. Ze volgt momenteel de kappersopleiding op het MBO Rijnland in Leiden en loopt stage bij Cosmo Hairstyling in Alphen aan den Rijn.  

Provalliance NL - Joelle   Provalliance NL - Joelle   Provalliance NL - Joelle

foto 1 – Door de dag heen wordt er vaak naar de salon gebeld door klanten die bijvoorbeeld een afspraak willen maken, afspraak willen verzetten of annuleren. Ik probeer dan zo snel mogelijk naar de telefoon te lopen om de klanten te helpen. Ik wil de klanten graag zo goed mogelijk helpen maar als ik iets niet weet vraag ik een collega erbij om mij verder te kunnen helpen of eventueel het van mij over te nemen.

foto 2 – Op een dag gaan er veel handdoeken en kapmantels doorheen dus die moeten natuurlijk ook gewassen worden. Als de wasmand vol is dan doe ik die in de wasmachine en daarna in de droger. Als dat klaar is vouw ik het weer netjes op en leg ik het in de kast. Als ik een dagje met een andere stagiaire sta is dit ook nog eens een leuk klusje om te doen want dan hebben we altijd een leuk gesprekje over onze plannen van de komende tijd.

foto 3 – Als ik een keertje niets te doen heb dan pak ik er een kop bij en oefen ik verschillende dingen. Hier ben ik bezig met 2 halve opvlechten om daarna de onderkant te krullen.


Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? 


Ik overwoog meerdere opleidingen, maar de kappersopleiding bleek uiteindelijk het beste bij mij te passen. Het vak wordt steeds leuker omdat ik meer leer en zie hoe veelzijdig het is. Tijdens de opleiding krijg ik veel praktijkervaring. Tot nu heb ik het erg naar mijn zin in de salon, het is er gezellig en ik heb leuke collega’s. 


Wat heb je tot nu toe geleerd? 


Ik heb nu om de week op dinsdagavond nieuwe trainingen in de salon. Hier leer ik veel en het gaat goed! Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor het ontvangst van klanten in de salon en zorg ik ervoor dat alles netjes is en opgeruimd. Soms help ik ook collega’s met wassen. Ik leer steeds iets nieuws bij en mag dit gaandeweg uitvoeren op de werkvloer.” Feli kleurt inmiddels ook mee in de salon.  

Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van het verhaal van Feli? Heb jij interesse in de kappersopleiding en wil je baangarantie bij één van onze formules? Meld je dan hier aan voor één van de open avonden van het PVNL traject!  

Meld je aan!